برنامه نویسی چیه
برنامه نویسی چیست؟ برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
درب آسانسور تنها زمانی باز میشود که به طور کامل در طبقه توقف کرده باشد و حتی میتواند به گونهای تنظیم شود که براساس شرایط یک پیغام صوتی خوش آمدید نیز پخش کند. این قابلیتها همگی توسط برنامه نویسان یا توسعه دهندگان تعیین میشوند. البته ما در مقاله دیگری به صورت مفصل سعی کردهایم فرق بین این سه مورد، یعنی تفاوت بین برنامه نویس، توسعه دهنده و مهندس نرم افزار را شرح دهیم که در صورت علاقهمندی و کسب اطلاع بیشتر میتوانید آن را مطالعه کنید. این فرآیند لزوماً همان کاری است که باید برای کامپیوترها هم انجام شود تا آنها بتوانند دستورالعملها را متوجه شوند. اگرچه، تفاوت اصلی بین مثال بازی لگو با کامپیوترها این است که درک و فهم کدهای ماشین به صورت دودویی برای انسانها بسیار دشوار و تقریباً غیرممکن است.
هوش مصنوعی، به معنای شبیهسازی پردازشهای مغز انسان توسط ماشین، با استفاده از سیستمهای کامپیوتری است. مغز انسان بیشتر فعالیتهای خود را بر اساس آموزشهای قبلی که دیده است، انجام میدهد. در سالهای اخیر برنامه نویسی، یکی از مشاغل محبوب و پولساز به شمار میرود. با پیشرفت تکنولوژی، برنامه نویسی از رشتههای پر متقاضی تبدیل شده است. زبان رویه محور نوعی برنامه نویسی است که در آن عملیات و دستورات یکی پس از دیگری و به ترتیب اجرا میشوند.
با یادگیری اصول برنامهنویسی، میتوانید به راحتی هر زبان جدیدی را فرا بگیرید. اکنون میدانید برنامه نویسی چیست؛ اگر نمیدانید از کجا باید شروع کرد ما در این راه همراه شما هستیم. آشنایی با تاریخچه برنامهنویسی به ما کمک میکند تا بدانیم هدف از برنامه نویسی چیست. تاریخ برنامهنویسی به اوایل قرن نوزدهم باز میگردد، زمانی که ریاضیدان آدا لاولیس، الگوریتمی را برای موتور تحلیلی چارلز بابیج ایجاد کرد که اولین کامپیوتر جهان محسوب میشود. با این حال، اولین زبان برنامهنویسی واقعی در دهه 1950 به نام FORTRAN (ترجمه فرمول) توسعه یافت. اگر قصد ایجاد یک وب سایت را داشتید، حتما با نام های اختصاری HTML و CSS برخورد کرده اید.
یک تحلیلگر امنیت سایبری از اطلاعات سازمانی و شبکه های امنیتی در برابر تهدیدات سایبری محافظت می کند. موقعیت شغلی تحلیلگر امنیت سایبری در سطح جهانی تقاضای بالایی دارد و مستلزم مهارت و دانش کافی در حفظ امنیت شبکه است. برای ثبت نام در دوره جامع آموزش ++C آکادمی کدیاد بصورت رایگان، کلیک کنید. ادمین سایت با هدف راهاندازی کسبوکار اینترنتی به صورت آسان ایجاد شده. در اینجا میتونی یاد بگیری چطور یک کسبوکار اینترنتی را از صفر راه بندازی و مدیریت کنی.
اگر بخواهیم استیو جابز را به عنوان نابغه برنامه نویسی بشناسیم به گفته او هر فردی باید کد نویسی را بیاموزد تا چگونه فکر کردن را یاد بگیرد. با توجه به این جمله میتوان نتیجه گرفت که هر فردی میتواند به کمک برنامه نویسی به یک تحلیلگر قابل بدل شود. حال بد نیست که ببینیم هرکدام از این زبان های برنامه نویسی چیست و چه کاری انجام می دهند که کمی با پایه های برنامه نویسی بیشتر آشنا بشویم. از عبارت برنامه نویسی موبایل، همانطور که از نام آن پیداست، به ساخت و طراحی اپلیکشن های مختلف برای دستگاه های موبایل به کار می رود. رایج ترین سیستم عامل های حال حاضر دنیا در دستگاه های موبایل، اندروید و آی او اس (IOS) هستند. برنامه نویسی تحت وب شامل دو زیر مجموعه به نام های بک اند یا سمت سرور و فرانت اند یا سمت کاربر می باشد.
خوب برگردیم به سراغ پروسه Build، یکی از کارهایی که IDE ها برای شما انجام می دهند خودکار سازی این پروسه است. یعنی تجمیع فایل های یک پروژه، کامپایل کردن، اجرای تست ها و ایجاد فایل اجرایی یا اصطلاحاً ایجاد کردن Package برای برنامه. بعد از نوشتن برنامه، یک فایل اجرایی تولید می شود که دیگران می توانند با اجرای آن، از برنامه استفاده کنند. کامپیوتر شما برنامه ها را بوسیله واحد پردازشگر مرکزی (Central Processing Unit) که همان CPU خودمان است اجرا می کند. سوالات مصاحبه برنامه نویسی (موقعیتی و عملیاتی)سوالات مصاحبه برنامه نویسی (مرتبط با شغل)سوالات مصاحبه برنامه نویسی (رفتاری)برنامه نویس ها قلب دپارتمان مهندسی ...
اگر تابع ما دارای پارامتر ورودی باشد داخل پرانتز باید مقادیر مربوط به پارامترها را بنویسیم. دستورات شرطی بر اساس نتیجه عبارت داخل پرانتز روند اجرای برنامه را تغییر می دهند، یعنی اگر نتیجه عبارت true باشد، شرط برقرار بوده و کد مربوطه اجرا می شود، در غیر اینصورت خیر. با اجرای کد بالا، عبارت Average در خروجی چاپ خواهد شد.همانطور که مشاهده می کنید، در کد بالا از کلمه کلیدی if که یکی از دستورات شرطی در زبان سی است استفاده شده. ما قبلاً با این عبارات آشنا شدیم، عملگرهای رابطه ای که امکان مقایسه بین دو مقدار را به ما می داند. دقت کنید، مقصدی که گفته شد هر دو یکی است، اما آدرس اول سر راست تر و شما سریع تر به مقصد خود می رسید، زیرا شخص آدرس دهنده آگاهی بهتری نسبت مسیرهای مختلف در شهر تهران دارد. برنامه های کامپیوتری نیز به همین صورت است، ممکن است دو برنامه نویس متفاوت، دستورالعمل های متفاوتی را برای یک وظیفه مشخص بنویسند که این کاملاً بستگی به میزان آگاهی و علم برنامه نویس دارد.
الگوریتم نباید حاوی هیچ مورد نامشخص و ناواضحی باشد تا ابهامی برای خواننده آن به وجود نیاید. یک الگوریتم همواره به یک راه حل ختم میشود و باید همیشه بهینهترین راه حلی باشد که به ذهن میرسد. اگر نحوه تفکر این شخص مثل یک کامپیوتر باشد، آنوقت حتی اگر دستورالعمل مربوط به تنها یک قطعه لگو و نحوه قرار دادن آن در محل صحیح به طور مشخص تعیین نشود، کل فرآیند ساخت اسباببازی لگو با مشکل مواجه خواهد شد. در واقع، دستور دادن به این شخص فاقد هوشمندی بسیار شبیه به نحوه انجام برنامه نویسی است. با این تفاوت که در واقعیت به جای یک شخص فاقد هوشمندی، با یک کامپیوتر فاقد هوشمندی سرو کار داریم. به بیان ساده، اساساً برنامه نویسی اقدامی برای بهکارگیری کامپیوتر جهت انجام یک وظیفه مشخص است که این وظیفه باید بدون خطا و بهدرستی انجام شود.
اگر کاربرد برنامه نویسی در شغل شما کمتر است، همان تعدادی که یاد گرفتهاید، کافی است. بیشتر برنامهنویسان در جاوا اسکریپت، اچتیامال و سیاساس خبرهاند؛ همچنین، ممکن است در یکیدو زبان دیگر، مانند پایتون یا روبی، تخصص کسب کنند. به غیر از این زبانها، ممکن است در طول زندگی شغلی خود دانشی مقدماتی درمورد یکیدو زبان دیگر برنامه نویسی را نیز به دست آورند. برای درک بهتر موضوع میتوانیم یک مثال ساده راجع به نوشتن رمانهای داستانی بزنیم. اما برنامهنویسی موارد گستردهتری مانند تعیین پیرنگ داستان، فضاسازی، توسعه شخصیتها، روایت و هر عنصر مشابه دیگری را شامل میشوند. با پیشرفت اینترنت اشیا، دستگاههای مختلفی به اینترنت متصل میشوند و دادهها را به اشتراک میگذارند.
این رشته به اندازه ای گستردگی دارد که تعداد افراد فول استک در حوزه برنامه نویسی بسیار کم است. معمولاً برنامه نویسی هوش مصنوعی بر اساس یک مسئله تعریف شده، انجام میپذیرد. به عبارتی دیگر زمانی که یک پروژه تعریف میشود، بر اساس نیاز و هدفهای پروژه، برنامه نویسی هوش مصنوعی انجام میشود. اما از بهترین زبانهای برنامهنویسی برای علم داده میتوان به پایتون (Python)، R، اسکالا (Scala)، جولیا (Julia) و جاوا (Java) اشاره کرد. این صفحات و یا برنامهها از فضای وب و مرورگرها قابل دسترسی میباشند. برنامه نویسی وب میتواند یک صفحه وب ساده و ایستا باشد؛ و یا یک اپلیکیشن پیچیده را ایجاد کند.
اولین چالش برای انتخاب زبان برنامه نویسی، وجود تعداد گوناگونی از آنها است. چالش دیگر این است که بسیاری از زبان های برنامه نویسی برای هدف خاصی خلق شدهاند و کارهایی که میتوان با آنها انجام داد محدود و متفاوت هستند. همانطور که بررسی کردیم، اولین پله برای شروع برنامه نویسی شناخت حوزههای مختلف و زبانهای مورد استفاده در هر حوزه میباشد. در حوزهی کامپیوتر، 1GL یا First Generation Language (زبان برنامه نویسی نسل اول) به Machine Language (زبان ماشین) یا همان صفر و یک اشاره دارد. در زبان ماشین که یک زبان سطح پایین میباشد، برای نوشتن دستورات لازم، از اعداد صفر و یک بهجای دستورات انگلیسی استفاده میشود.
با گذشت زمان یعنی در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی، برنامه نویسی سطح بالا مانند Fortran و COBOL معرفی شدند. با این زبانها برنامه نویسان توانستند به جای استفاده از دستورالعملهای سختافزاری پیچیده با استفاده از کدهایی که شباهت زیادی به زبان انسان داشتند، برنامه نویسی کنند. همانطور که زبانهای متفاوتی میان انسانها وجود دارد و مردم هر کشور با یک زبان انحصاری صحبت میکنند، زبانهای برنامه نویسی هم انواع مختلفی دارند که برنامه نویسان یک کدام از آنها را انتخاب میکنند. برای یادگیری برنامه نویسی، قبل از هر کاری بهتر است که ابتدا هدف خود از شروع آموزش کدنویسی را مشخص کنید. این هدف برای بسیاری اغلب شامل تحصیل، علاقه، راه اندازی یک کسب و کار، آینده روشن و شغل پردرآمد و مهاجرت است. البته برخی نیز فقط به دلیل درآمد بالای برنامه نویسی وارد این حوزه میشوند.
اگر بخواهیم برنامه نویسی را به زبان ساده تعریف کنیم، میتوانیم بگوییم مجموعهای از دستورات و کدهایی هستند که سیستمها میتوانند درک کنند، و خط به خط این دستورات را اجرا کنند. به عبارتی منظور از برنامه نویسی آن قطعه کدهایی است، که باعث برقراری ارتباط میان انسان و ماشین میشود. در زبان سطح بالا دستورات از طریق کامپایل یا تفسیر به کد ماشین ترجمه می شوند. زبان برنامه نویسی گو ( GO) که با نام Golang نیز شناخته میشود، یک زبان برنامه نویسی متن باز است که ساخت نرم افزارهای ساده، قابل اعتماد و کارآمد را آسان میکند. در چند سال گذشته، محبوبیت GO به لطف مزایایی برای وظایف چند رشتهای مانند پردازش بهینه فرایندهای موازی، سرعت بالا در زمان راه اندازی و استفاده از حافظه تنها در مواقع ضروری، رشد چشمگیری داشته است. بسیاری از کارشناسان GO را زبان آینده میدانند و موقعیتهای شغلی این زبان روز به روز در حال افزایش است.
همچنین، زبانهای برنامهنویسی معمولاً در میزان قدرت و قابلیتهایشان نیز از یکدیگر متفاوت هستند. آنها تکنولوژی را در جهت پیشرفت هدایت می کنند، هوش مصنوعی را ارتقا می دهند و پیچیده ترین چالش های فناوری را با هوشمندانه ترین راه حل ها پاسخ می دهند. اگر هوش مصنوعی را قلب فناوری تصور کنیم، ضربان این قلب به برنامه نویسی وابستگی دارد! بنابراین اگر می خواهید سهمی در خلق آینده داشته باشید، می توانید به یادگیری برنامه نویسی بپردازید که آینده را در دست گرفته است. از آنجایی که باگ های برنامه نویسی مشابه مشکلات زندگی واقعی هستند، یادگیری زبان برنامه نویسی یا حتی آموزش آن به شما یادآور می شود که هرگز مشکلی بدون راهحل وجود ندارد.
امروزه از برنامه نویسی به عنوان یکی از شغلهای پرطرفدار و پردرآمد یاد میکنند. برنامه نویسی آنچنان در میان مردم محبوب میباشد، که تقریبا همهی افراد با آن آشنا هستند. همانطور که میدانید، زبانهای برنامه نویسی در انواع مختلفی وجود دارند. اگر به دنبال پیدا کردن بهترین زبان برنامهنویسی در ایران از نظر حقوق و درآمد بالا هستید، باید بدانید که وجود یک زبان برنامهنویسی که به تنهایی پولساز باشد وجود ندارد. در ابتدا، شناسایی نیازهای بازار کار و در مرحله بعدی، راههای مناسب برای پاسخگویی به این نیازها، باعث میشود تا درآمد مناسبی داشته باشید. بنابراین، شما میتوانید در هر زمینه و با هر زبان برنامهنویسی حرفهای شوید و به درآمد موردنظر خود برسید.
ارتباط با دیگر برنامهنویسان میتواند به شما در یادگیری سریعتر و به دست آوردن فرصتهای شغلی کمک کند. انجمنهای آنلاین مانند GitHub، Stack Overflow و Reddit مکانهای خوبی برای اشتراکگذاری تجربیات و پرسش و پاسخ هستند. همچنین، شرکت در رویدادهای برنامهنویسی و هکاتونها میتواند به شما کمک کند تا با افراد حرفهای در این حوزه آشنا شوید. خیر، برای بیشتر حوزه های برنامه نویسی اصلا، اما برای حوزه هایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بله به آن نیازمند هستید. برنامه نویسی فرایندی است که در آن متنی نوشته میشود و کامپیوتر بر اساس این متن، برنامه، اپلیکیشن، وبسایت یا چیزهای دیگر را اجرا میکند. برنامه نویسی مهارت مهمی در بسیاری از مشاغل است و اهمیت آن روزبهروز بیشتر میشود، بهخصوص که صنعت فناوری در حال رشد است.
دلایل زیادی برای یادرگرفتن برنامه نویسی وجود دارند و روزبهروز بر تقاضای این مهارت افزوده میشود؛ یادگیری برنامه نویسی مزایای فراوانی دارد. در دنیای امروز، فناوری کارها را به پیش میبرد و هر روز شرکتهای بیشتری برنامهنویسان دورکار را استخدام میکنند. به نوشتن کدهای مختلف و کاربردی توسط نرمافزارهای مخصوص کد نویسی، که در نهایت منجر به اجرای وظیفهای خاص توسط سیستم میشود را برنامه نویسی میگویند. بعد از این، سورس کد باید به «زبان ماشین» (Machine Language) تبدیل شود تا کامپیوترها و سایر دستگاهها بتوانند دستورالعملها را درک کنند و برنامه را به اجرا در بیاورند. به فرایند تبدیل سورس کد به زبان ماشین، «کامپایلینگ» (Compiling) گفته میشود.
اغلب این سه اصطلاح را به جای هم به کار میبرند و بسیاری از افراد تفاوتی بین آنها قائل نمیشوند. اما در دنیای حرفهای برنامه نویسی، تفاوتهایی بین این سه اصطلاح وجود دارند که بد نیست در این بخش به آنها پرداخته شود. بنابراین هر یک از این سه اصطلاح در ادامه تعریف شدهاند تا تفاوت آنها مشخص شود. در خصوص انواع حوزههای مختلف برنامه نویسی در مقاله «چگونه برنامه نویس شویم» توضیحات بیشتری ارائه شده است و در صورت نیاز میتوان به بخش «انواع برنامه نویسی ، مسیرها و عناوین شغلی در برنامه نویسی» در این مقاله مراجعه کرد. از دیگر از سوالات رایج پیرامون مفهوم برنامه نویسی این است که اصلاً هدف برنامه نویسی چیست؟ بنابراین در ادامه به این سوال پاسخ داده شده است. در پاسخ به این سوال که الگوریتم برنامه نویسی چیست ، به بیان ساده، میتوان یک الگوریتم را درست مثل یک دستور آشپزی در نظر گرفت.
اگر ترجیح میدهید با راهنمایی مستقیم یاد بگیرید، شرکت در کلاسهای حضوری یا کارگاههای آموزشی میتواند انتخاب مناسبی باشد. زمانی که شما به عنوان یک برنامه نویس در حال نوشتن یک برنامه کامپیوتری هستید، به طور حتم با خطاهایی در بخش های مختلف کد برخورد خواهید کرد. زبان های اسکریپت نویسی معمولاً دارای قدرت زیادی بوده و می توان کارهای سنگین را با حجم کمی از کد انجام داد. زبان های اسکریپت نویسی زیادی وجود دارند مانند زبان جاوا اسکریپت که در محیط وب استفاده می شود. ابتداییترین دستگاههای قابل برنامهریزی در طول تاریخ، مربوط به حوزه موسیقی بود.
در قسمت بعدی که آخرین بخش مبحث آموزش برنامه نویسی به زبان ساده است، به بررسی مفهوم توابع خواهیم پرداخت. در این مطلب با مباحث نوع های داده (Data Type) و متغیر ها (Variables) آشنا شدیم. در قسمت بعدی آموزش با مبحث کلمات کلیدی (keywords) در زبان های برنامه نویسی آشنا خواهیم شد. در ادامه مطالب آموزش برنامه نویسی به دو موضوع نوع داده (Data Type) و متغیر (Variable) می پردازیم. تمامی برنامه های کامپیوتری بر اساس یکسری داده های ورودی، خروجی تولید می کنند. این داده ها که گفتیم به عنوان ورودی برنامه شناخته می شوند، یک نوع مشخص دارند و باید جهت استفاده در محلی نگهداری شوند.
برنامهنویسی یکی از مهارتهای کلیدی در دنیای دیجیتال امروزی است که میتواند فرصتهای شغلی بیشماری را ایجاد کند. اما سؤال اصلی این است که آموزش برنامه نویسی را از کجا باید شروع کنیم ؟ این مقاله به شما کمک میکند تا مسیر شروع برنامهنویسی را پیدا کنید و ابزارها و زبانهای مناسب را بشناسید. زبان های برنامه نویسی ابزار هایی برای نوشتن کدها و ساخت نرم افزارهای مختلف هستن. هر زبان برنامه نویسی خصوصیات، قوانین و ویژگی های مختلفی داره که برای موارد خاص مناسب است. در این قسمت ویژگی زبان های مختلف و کاربردهای اونها بررسی شدن که به شما کمک میکنن تا با توجه به هدف و حوزه ای که در نظر دارین، بهترین زبان رو انتخاب کنین. همانطور که بیان شد، یکی از گامهای مهم در تبدیل شدن به برنامه نویس حرفهای، یادگیری یک زبان برنامه نویسی مناسب است که در حوزه مورد علاقه فرد کاربرد داشته باشد.
علاوه بر کدنویسی، برنامهنویسان و توسعهدهندگان وظایف دیگری مانند اصلاح کدها، نگهداری، تست و سایر وظایف مرتبط با ساخت و تولید نرمافزار را نیز انجام میدهند. برنامهها با استفاده از یک زبان نزدیک به زبان انسان (معمولاً به زبان انگلیسی) نوشته میشوند تا خواندن و نوشتن آنها برای انسان آسان باشد. وقتی یک برنامه نویس کدی را مینویسد، این کد به یک فایل کامپایل میشود که کامپیوتر قادر به اجرای آن است. 4) آیا هوش مصنوعی جایگزین برنامه نویس ها خواهد شد؟هوش مصنوعی قابلیت برنامه نویسان را افزایش می دهد و آنها را قادر می سازد تا روی کارهای سطح بالاتر تمرکز کنند. بنابراین، هوش مصنوعی ابزار کار برنامه نویسان است نه جایگزینی برای آنها.
میتوان زبانهای برنامه نویسی را چیزی بین زبان ماشین و زبان محاوره انسانها تصور کرد. بهطور کلی به مجموعهای از توابع و رویهها که به برنامههای کاربردی دیگر اجازه دسترسی و استفاده از ویژگیها یا دادههای یک نرمافزار را میدهد، ایپیآیهای آن نرمافزار گفته میشود. نرمافزار ارائه دهنده ایپیآی میتواند یک سایت اینترنتی، یک سیستمعامل یا هر سرویس دیگری باشد. همچنین امنیت برنامههای آنها نیز افزایش خواهد یافت، چرا که ارائه دهندگان خدمات پایه امنیت خود را در بالاترین سطح ممکن قرار خواهند داد. یکی از بهترین روشها برای یادگیری برنامهنویسی، ساخت پروژههای واقعی است. با شروع یک پروژه ساده مانند یک وبلاگ شخصی یا یک ماشین حساب، میتوانید مهارتهای خود را تقویت کنید.
برنامه نویس بر اساس نیازهایی که شناسایی می شود اقدام به نوشتن برنامه می کند. این نیازها بر اساس درخواست های مشتری یا شرکتی که برنامه نویس برای آن کار می کند مشخص می شود. معمولاً برنامه نویسان با واژه هایی مانند Programmer یا Developer و یا Coder خطاب می شوند. همان طور که قبلا توضیح دادیم، مهارتهای برنامه نویسی مختص برنامهنویسان نیستند. تعداد مشاغلی که حداقل سطحی از برنامه نویسی را لازم دارند، در حال رشد است. با یادگیری برنامه نویسی فرصتهای شغلی بسیار متنوعی، از مشاغل کاملا فنی گرفته تا مشاغل خلاقانهتر، در دسترس شما قرار میگیرند.
امروزه تقریباً تمامی خودروها دارای کامپیوترهای تعبیه شده هستند که برای کنترل همه جزئیات از سیستم تهویه گرفته تا تزریق سوخت، از برنامه نویسی استفاده میکنند. جالب است بدانید که مفهوم برنامه نویسی برای اولین بار در سال ۱۸۸۳ شناخته و تعریف شده است. به همین دلیل، او شروع به نوشتن اولین الگوریتم برنامهنویسی در تاریخ به منظور ارتباط با این موتور کرد و از این رو، به عنوان اولین برنامه نویس تاریخ ثبت شد. دلیل این محبوبیت این است که تقریباً هر فردی بدون نیاز به پیشزمینهای خاص، از صفر میتواند به کسب درآمد از برنامهنویسی فکر کند. 3) محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در توسعه بازی های کامپیوتری کدامند؟زبان های #C و ++C به دلیل قدرت پردازش و عملکردی که دارند در توسعه بازی بسیار محبوب اند. 1) پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی کدامند؟پرکاربردترین و تأثیرگذارترین زبان های شناخت شده در حوزه برنامه نویسی که تطبیق پذیری، عملکرد و پشتیبانی مطلوبی ارائه میدهند عبارتند از PHP, Java, C#, Javascript Python و ++C.
اگر این کار را برای این انجام میدهید که جالب است و اگر میخواهید پیشرفت شغلی داشته باشید، وقت گذاشتن برای یادگیری در شبها و آخر هفتهها بهترین انتخاب است. تقاضای زیادی برای برنامه نویسی و توسعهی نرمافزار وجود دارد و به همین دلیل درآمدشان خوب است. حتی اگر نمیخواهید برنامهنویس شوید، دانش کدنویسی اولیه نیز در بسیاری از مشاغل مانند بازاریابی، طراحی گرافیکی، نویسندگی و فروش، ارزشمند و مفید است. شما در طول روز، بارها و بارها از امکانات برنامه نویسی و مزایای آن بهره میبرید بدون آن که به این مسئله توجه کنید. لپ تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه، ربات، ریموتهای کنترل، سیستم کنترل لوازم در منزل و … همه مدیون دانش کدهای کاربردی است.
بنابراین، پرورش مهارتهای برنامهنویسی برای موفقیت در هر حوزهای بسیار ضروری است. برنامهنویسان با استفاده از مهارتهای استثنایی کدنویسی خود، کدهایی را مینویسند که منجر به ایجاد محصولات دیجیتالی نوآورانه میشود. اما برای خلق چنین محصولاتی، تنها مهارت برنامهنویسی کافی نیست و باید این مهارت را با تجزیه و تحلیل و تفکر خلاقانه ترکیب کرد. تایپ استاتیک زبانی است که تمام متغیرها در آن تعریف شده اند و زمانی که کامپایل انجام شده و کدها آماده اجرا هستند، آن ها را بررسی می کند. در این زبان کامپایلر می تواند کد را بهتر مدیریت کند که منجر به بهبود عملکرد می شود. برخی از زبان های برنامه نویسی شناخته شده با تایپ استاتیک عبارتند از C ،Java ، #C ، Kotlin ، C++، Haskell، TypeScript، Swift و Go.
با توجه به درآمد و حقوق بالای برنامه نویسی و جذابیتهای متعدد آن، افراد بسیاری تصمیم میگیرند که وارد دنیای برنامه نویسی شوند. در این راستا، اولین سوالی که به وجود میآید این است که اصلاً برنامه نویسی چیست و چه کاربردی دارد؟ علاوه بر آن، سوالهای دیگری هم پیرامون مفهوم برنامه نویسی برای بسیاری از افراد به وجود میآیند. مثلاً این سوال که الگوریتم برنامه نویسی چیست ، انواع برنامه نویسی چیست ، هدف از برنامه نویسی چیست ، شرکت برنامه نویسی چیست و بسیاری از سوالات دیگر در خصوص برنامه نویسی وجود دارند. در این مقاله از مجله فرادرس سعی شده است به طور جامع و با بیانی ساده به این سوالها پاسخ داده شود و همچنین منابع آموزشی برای شروع یادگیری برنامه نویسی به علاقهمندان معرفی شدهاند. یکی از زبانهای برنامه نویسی محبوب و گسترده است که به دلیل سادگی و قابلیت خوانایی بالا، تونسته جایگاه ویژهای در جوامع برنامه نویسی بدست بیاره.
برای مثال، کلمات کلیدی با یک رنگ مشخص می شوند یا رشته با یک رنگ دیگر. یکی دیگر از قابلیت های ویرایشگر کد در IDE ها قابلیت Intellisense است. این قابلیت که اصطلاحاً به آن Code Completion هم گفته می شود، بر اساس کاراکترهایی که Type می کنید، به شما پیشنهاد استفاده از کلمات کلیدی یا قابلیت های یک زبان را می دهد. مبنای اعداد بر اساس تعداد اعدادی که در مبنا قابل استفاده هستند مشخص می شود. برای مثال، در مبنای دو، تنها اعداد 0 و 1 استفاده می شوند یا در مبنای 16، اعداد 0 تا 9 و کاراکترهای A تا F استفاده می شوند.
مثلا اگر دوست دارید در زمینه وردپرس فعالیت کنید، میتوانید به سراغ زبان php بروید. تمامی وسایل از تلویزیون، یخچال، ماکروویو گرفته تا گوشی موبایل، تبلت و کامپیوترها همگی با دستورات کدنویسی اجرا میشوند. بنابراین به جرات میتوان گفت، در دنیای امروز برنامه نویسی نقش مهم و موثری را در زندگی بشر میگذارد. تاریخچه زبانهای برنامهنویسی به قرن نوزدهم بازمیگردد، زمانی که آدا لاولیس برای اولین بار مفهوم برنامهنویسی را معرفی کرد. او با نوشتن اولین الگوریتم برنامهنویسی برای موتور تحلیلی چارلز ببیج به اولین برنامهنویس دنیا تبدیل شد. این دستاورد او نقطه آغازین تکامل زبانهای برنامهنویسی بود که به تدریج به ابزاری پیچیدهتر برای ارتباط انسان و کامپیوتر تبدیل شد.
کدنویسی مختصر و قابل درک، گستردگی در کتابخانه های منبع باز و رایگان، سازگاری با انواع پلتفرم ها و همچنین آسان بودن در یادگیری، زبان برنامه نویسی پایتون را قادر ساخته تا در تمام شاخه های هوش مصنوعی بکار رود. همچنین در عین کسب محبوبیت، برنامه نویسان و توسعه دهندگان را از تمرکز بر خطا های فنی پایتون در هنگام اجرا عملیات نسبتا بی نیاز کند. پاسخ این سوال در گذر زمان بسیار متغیر و متفاوت است؛ اما آمارها میگویند که اکنون زبان برنامه نویسی پایتون در سراسر جهان محبوبیت بالایی دارد و ۸۰ درصد توسعه دهندگان در پروژههای خود به شکلی از این زبان استفاده میکنند. وجود کتابخانههای متنوع پایتون برای امور گوناگون و کاربردهای مختلف آن در زمینههای هوش مصنوعی، علم داده و یادگیری ماشین بخشی از علل این محبوبیت گسترده هستند. پایتون در سال ۲۰۲۲ هم هنوز در حال رشد است و هنوز هر روز در زمینههای متنوعتری به کار بسته میشود. شروع برنامهنویسی ممکن است در ابتدا پیچیده به نظر برسد، اما با برنامهریزی مناسب و یادگیری اصول اولیه، هر کسی میتواند به یک برنامهنویس ماهر تبدیل شود.
درک این زبانها به سختی زبان ماشین نیست اما به هر حال هنوز هم تفسیر و درک فرایند اجرای آن دشوار است. زبانهای سطح پایین به زبان سختافزاری شبیهاند بنابراین به سرعت در کامپیوتر قابل اجرا هستند. زبان اسمبلی یک زبان سطح پایین است که برای اهداف در زمینههای خاصی کاربرد دارد. به عبارتی کنترل عملکرد حافظه دستگاه و اجرای ساز و کارهای سختافزاری به کمک زبان اسمبلی قابل انجام است. طی اجرای دستورات اسمبلی، کدها ابتدا به زبان ماشین ترجمه و سپس اثر خود را بر سیستم رایانه میگذارند.
انتخاب هر کدام از این زبان ها به صلاحدید برنامه نویس و اهداف پروژه مورد نظر بستگی دارد. حوزه های متنوعی در زمینه برنامه نویسی وجود دارد که برنامه نویس ها با بررسی علایق و نقاط قوت ذاتی خودشان، آنها را انتخاب و در آنها فعالیت می کنند. اگر بخواهیم به طور خلاصه پرطرفدار ترین حوزه های برنامه نویسی را دسته بندی کنیم می توانیم آن ها را به بخش های نرم افزار، وب، اپلیکیشن موبایل و بازی های کامپیوتری تقسیم کنیم. زبان برنامه نویسی همزمان گرا برای اجرای چند کار به طور همزمان طراحی شده است و از پردازنده های چند هسته ای استفاده می کند تا عملکرد را بهبود بدهد. زبان هایی مانند Go، Erlang، Java، Python و ++C همزمان گرا هستند و کدهای دستوری را به بخش های کوچک تقسیم می کنند تا روند پردازش را همزمان کرده و با سرعت بالاتر اجرا کنند. زبان های برنامه نویسی به چند دسته تقسیم می شوند؟ منظور از زبان برنامه نویسی سطح بالا یا سطح پایین، کامپایل شده یا تفسیری و… چیست؟ بیایید تا این موضوع را با هم بررسی کنیم.
تو مدرسه شاید چنین چیزی را خیلی کم دیده باشیم یا شاید هم معلمانی بودند که قبل از شروع درس، مختصری درباره تاریخچه و ماهیت چیزی که قرار است آموزش بدهند را به دانش آموز گفته اند. می دانید چرا این خوب است؟ کاری به ریشه یابی، نگاه به گذشته و بازتعریف مفاهیم ندارم، این موضوع خوب است چون شما با دانستن ماهیت و تاریخچه یک علم، بهتر و ملموس تر با آن علم ارتباط برقرار می کنید. در شروع موضوعات آموزش برنامه نویسی آکادمی تابان، من تصمیم گرفتم که قبل از درگیر شدن با کد ها، ببینیم که اصلا برنامه نویسی چیست و این علم از کجا آمده است. اکنون که با سوال زبان برنامه نویسی چیست؟ و برنامه چیست؟ آشنا شدهایم، در ادامه مقاله ببینیم اصلا معنی برنامه نویسی چیست؟ پس در ادامه با ما همراه باشید. در قدم سوم ابتدا باید بفهمیم که بهترین روش یادگیری برنامه نویسی چیست؟ واقعیت این است که هیچ جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد.
برنامه نویسی زبان جاوا